Tato nabídka není kompletní. Pokud jste cokoliv nenalezli, prosím, kontaktujte nás.

Zelené stěny

wellness_slovice002--mm1480x1024_1
 

Zelené stěny vnesou dotek přírody i k vám domů

 

Zelené stěny jsou stále častěji skloňovaným pojmem, o který se zajímá čím dál více lidí. Ne všichni totiž máme to štěstí a žijeme na místě obklopeném přírodou. Jenže je to právě onen dotek přírody, který nám často chybí. Není se proto čemu divit, že využíváme každou příležitost k tomu, abychom byli k přírodě co možná nejblíže. Zelené stěny představují řešení, díky kterému může být příroda blízko vám.

 

Co jsou zelené stěny?

Umělé zelené stěny jsou originální a působivou dekorací, která dokáže vytvořit pocit pobytu v otevřené přírodě. Netradiční dekorační prvek hravě vytvoří dojem zdravého a přírodou obklopeného prostředí i v místech, kde se živým rostlinám nedaří a není možné je zde pěstovat. Zelené stěny se dají instalovat prakticky kamkoli – od veřejných institucí jako jsou čekárny, vstupní haly, obchodní domy nebo třeba nemocnice, až po soukromé objekty, kdy si zelenou stěnu můžete nechat nainstalovat třeba k vám do obývacího pokoje.

 

Nevyžadují žádnou údržbu

Uměle vytvořené zelené stěny jsou úžasné v tom, že nejen krásně vypadají a někomu mohou dokonce vyrazit dech, ale zároveň pro sebe nevyžadují žádnou speciální péči. Umělé květiny nepotřebují pravidelnou zálivku, takže odpadá nutnost instalace drahého zavlažovacího systému. Náročnost instalace zelených stěn, jejichž součástí mohou být nejen umělé rostliny, ale například i umělé živé ploty a podobně, závisí na konkrétním typu stěny – základní zelené stěny si nevyžadují složitý postup, instalace zelené stěny, jejíž součástí může být například i nějaký nápis, je už podstatně složitější a časově náročnější.

 

Vydrží věčně

Oproti živým rostlinám jsou umělé rostliny a umělé květiny výhodné v tom, že vydrží prakticky věčně. Dekorace v podobě zelené stěny vám tak může doma dělat parádu klidně několik desítek let. Nemusíte se obávat, že by vám na stěně vzniklo nevzhledně prázdné místo po odumřelých nebo nedostatečně silných rostlinách – umělé zelené stěny jsou jistotou na velmi dlouhou dobu.